Չնայած բազուկը հարուստ է վիտամիններով, հանքանյութերով և հակաօքսիդանտներով, դրա չափազանց օգտագործումը կարող է վնասակար լինել։ Կենսաբան Իրինա Լյալինան նախազգուշացնում է՝ հատկապես ռիսկային է բազուկի շատ օգտագործումը շաքարային դիաբետ ունեցող անձանց, ինչպես նաև նրանց, ում մոտ կարող են առաջանալ երիկամներում քարեր։
Բազուկը կարող է սրել արդեն գոյություն ունեցող խնդիրները և նպաստել նորերի առաջացմանը։ Նա հավելել է, որ ալերգիա ունեցողները, հատկապես պոլինոզով հիվանդները, պետք է զերծ մնան բազուկից ծաղկման սեզոնին։
Մյուս կողմից, բժիշկները նշում են, որ որոշ մթերքներ՝ ինչպես կակաոյի հատիկները, մոշը, գինին և շերեփը, պարունակում են ռեսվերատրոլ՝ հակաօքսիդանտ, որը կարող է պաշտպանել սիրտը, լավացնել արյան շրջանառությունը և պայքարել քաղցկեղային բջիջների դեմ։